Ta kontakt med digitalt@fagbokforlaget.no for å få tilgang til denne ressursen

Eller logg inn

Lars Sørgard

Lars Sørgard

sorgard.jpg

Lars SørgardLars Sørgard er professor i samfunnsøkonomi ved Institutt for Samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole. Han var i perioden september 2004 til september 2007 sjeføkonom i Konkurransetilsynet.

Lars Sørgard er siviløkonom fra NHH (1983) og disputerte for graden dr.oecon ved NHH i 1993 med en avhandling om etableringskonkurranse i det norske sementmarkedet. Han har hovedsakelig vært tilknyttet NHH-miljøet, først som forsker ved SAF og senere SNF og så som ansatt på Norges Handelshøyskole.

Lars Sørgard ble ansatt som førsteamanuensis ved Institutt for Samfunnsøkonomi 1.1.1994, og var i perioden 1.10.1998-1.9.2004 professor ved samme institutt. Han har vært engasjert som vitenskapelig rådgiver for SNF, og i perioden 2000-2002 var han forskningssjef ved Senter for Næringsøkonomi og Økonomisk Politikk på SNF. Han har hatt utenlandsopphold ved Stanford University (1991) og University of California – Santa Barbara (1999-2000).

Hans forskningfelt har vært i skjæringsfeltet mellom næringsøkonomi (industrial organization) og strategi. Han har forsket på tema som fusjoner, vertikale bindinger, etableringskonkurranse, lokalisering og handelsliberalisering, og anvendt teorien på næringer som sement, dagligvarer, kraft, luftfart, TV, helse og tele. Han har i regi av SNF deltatt på en rekke forskningsprosjekter, blant annet på oppdrag av Norges Forskningsråd, Konkurransetilsynet og Telenor.

Han har også vært rådgiver for en rekke private og offentlige bedrifter, samt offentlige myndigheter.